Gullfoss
Den här bilden av Gullfoss är tagen sent på eftermiddagen då solen är på väg ner och inte riktigt når ner i ravinen utan lyser bara på bergskrönet. Gullfoss ligger på sydvästra delen av Island och är nog mitt favorit vattenfall.
Skogafoss
Den här bilden tog jag vid mitt första besök på Island. En sak man kan säga om Island är att det finns vattenfall överallt och väldigt imponerande sådana och Skogafoss är ett sådant som dessutom ligger precis bredvid ringvägen. 

Solnedgång vid Tinnsjön

En bild från Sandhamns camping (i Norge)  ut över Tinnsjön där solen precis försvunnit från min vy men fortfarande lyser upp molnen och en strimma på bergssida. Det var på den här sjön som norska motståndsmän 1944 sänkte en färja lastad med tungt vatten från det närbelägna Rjukan.  

Morgon vid Knuthöjdsmossen

En mycket tidig morgon vi Knuthöjdsmossen låg dimman tät och endast Lommarnas skrik ljuder över mossen - en magisk stund speciellt när solen är på väg upp och bryter genom dimman.

Morgon bland molnen

En vy från berget Snæfell​​​​​​​ på sydvästra Island en tidig morgon med låga moln som det då och då öppnande sig revor i. Här skymtar kusten och Atlanten tittar fram i ett tillfälligt hål - några minuter senare var det borta. Väldigt spännande att färdas över berget då ljuset och molntäcke ändrade sig hela tiden. Många bilder blev det och det här är en av mina favoriter.

Soluppgång vid Vestrahorn

Vestrahorn ligger längst ut på Stokksnes udden på sydöstra Island och är en väldigt imponerande plats med många möjligheter till för fotografering. Den här bilden är tagen en tidig blåsig morgon strax innan solen kommer upp och man kunde verkligen känna kraften från Atlanten.

Kirkjufell

Kirkjufell (Kyrkoberget) är nog en av Islands mest välkända och kanske mest fotograferade bergstopp som ligger alldeles utanför byn Grundarfjordur. En dramatiskt landskap där man spelade in delar av Game of Thrones (säsong 6&7) där berget kallades Pilspetsberget (Arrowhead mountain).

Solnedgång vid Kapplasse

Kapplasse är en flack bergsrygg av gråröd granit Hållnäshalvön som ligger längs norra upplandskusten med vackra klippor och stenformationer. Den steniga och karga naturen gör platsen intressant.

Dalgången

En bilden tagen i september på en dalgång någonstans på norra Island. Det som gjorde att jag tog bilden var de vackra höstfärgerna och det vackra mjuka disiga ljuset. Strax efter jag tagit bilden började det regna.

Blå ridåer

Bilden är tagen från en höjd i strax utanför Ulefoss i norska Telemark. Ljuset var inte så bra så jag använde ett teleobjektiv för att isolera ett utsnitt. Med hjälp av ett ND-filter kunde jag få en lång exponering for att dra ut molnen. Filtret gjorde också att bilden fick ett blått stick som jag valde att behålla.

Solstrålar

Solen bränner igenom dimman som ligger tät över Knuthöjdsmossen, dagen är på väg - vilken stämning. Några timmar senare är himlen blå och dimman och magin borta.

Namafjall

Det ryker, pyser och bubblar i marken vid Namafjall  Hverarond i närheten av Myvatn.


Krypdimma

Dimman drar in över fjället i närheten av glaciären Snæfellsjökull

Þingvellir

Þingvellir nationalpark på Island är klassat som världsarv av Unesco 

Annalkande storm

En mycket kall och blåsig eftermiddag i januari är en storm på väg in över Upplandskusten i närheten av Kapplasse naturreservat. 

 Norrsken över Stokksnes

Kvällen kom med klart väder och goda chanser för norrsken så vi begav oss ut på Stokksnes udden för att komma undan från stadsljuset från Höfn som ligger i närheten. Mycket riktigt fick vi ett fint norrsken över bergs kammen

Reva i marken

När jag såg den här vyn från bilden var vi tvungna att stanna och ta en bild. Gillar den stora reva (eller snarare en uttorkad flod) i kombination med berged bakom. Dimman och ljuset ger en sagostämning till bilden.


Soluppgång vid Þingvellir

Thingavellir nationalpark en spännande plats fylld med olika typer av fotografiska möjligheter. När jag stod och fotograferade den här bilden kunde jag se fiskar pila fram och tillbaka i det klara vattnet.​​​​​​​

Norrsken över Gullfoss

Ett starkt och märkligt norrsken lyser upp hela landskapet med sitt gröna ljus. En fantastisk upplevelse.​​​​​​​

Frostmorgon

En kall morgon i närheten av Fånö

Höstskörd

En fantastisk vacker morgon någonstans utanför Heby i Uppland. Jag var på väg till jobbet när jag såg himlen och dimman över fälten så jag var tvungen att stanna längs vägen och en bild (eller ganska många). Tack och lov hade jag kameran med mig.

Bergsdimma

Den här bilden tog jag en tidig morgon i norska Telemark i närheten av byn Bö. 

Höst i Abisko

Så här kan det se ut i Abisko nationalpark i september. Hela landskapet exploderade i färger! Innan min resa till Abisko hade jag inte förstått varför människor vill vandra i fjällen, men efter resan förstår jag detta fullt ut.

Godafoss

Tidigt på morgonen åkte vi till Godafoss för att fota vattenfallet men platsen var fylld av tjock dimma. Lite senare försvann dimman och lyckades ta bilden i ett vackert mjukt morgonljus. 

Jökulsárlón

Jökulsárlón är den största issjön på Island och här möter glaciären Vatnajökull havet​​​​​​​

Målerisk bergsida

Moln och ljus faller fläckvis över en bergsida på västra Island och skapar en vy som nästan ser ut som en målning med härliga färger och strukturer.
Tillbaka